Lätt chokladfluff (utan tillsatt socker)
Runt jul och nyår kan det lätt hända att det blir lite för mycket av det goda (milt sagt). Då kan det vara trevligt och fräscht med något lite mer lätt och inte så mastigt att.. Läs mer


Runt jul och nyår kan det lätt hända att det blir lite för mycket av det goda (milt sagt). Då kan det vara trevligt och fräscht med något lite mer lätt och inte så mastigt att mumsa på! Typ som chokladfluff rikt på protein. Den är inte bara lätt i sitt innehåller utan också lätt att göra! Basen i chokladfluffen är vispade äggvitor som smaksätts med kakao och sötning (samt gärna vanilj för en rundare/mjukare smak). Relativt lite ingredienser räcker till en rätt stor skål! Extra lyxigt blir det att toppa fluffet med grovhackad choklad eller bär!

Lätt chokladfluff – 1 portion
2 äggvitor
2 tsk sockerersättning
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver
Vispa äggvitor pösigt med elvisp och blanda till sist ner de resterande ingredienserna. Servera genast och toppa gärna med grovhackad choklad och/eller bär.
