Hoppa till innehåll
Open navigation

Lätta bananmuffins i miniformat

Nedanstående muffins uppstod av ett misslyckat försök till en banankräm. Då krämen egentligen var anpassad för en stor mängd florsocker, uppträdde den inte alls som jag ville och blev mest.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nedanstående muffins uppstod av ett misslyckat försök till en banankräm. Då krämen egentligen var anpassad för en stor mängd florsocker, uppträdde den inte alls som jag ville och blev mest en smet. Jag bestämde mig då för att tillsätta ett par ingredienser, fördela smeten i pyttesmå muffinformar och slänga in den mycket konstiga krämen i ugnen. Resultatet blev väldigt lätta och smarriga minimuffins! Jag sötar dem med honung, men om man vill går det givetvis att söta med annan sötning!

Hur har er söndag varit? Själv började jag dagen med att gå upp tidigt, äta pannkakor, kika på eventuella kurser inför hösten (sista anmälningsdag är ju imorgon!!), åka extra tidigt för att hinna ta en latte macchiato innan ett skivstångpass på friskis. På eftermiddagen var jag på födelsedagfika. Jag hade bakat en mycket god Kladdkaka med avokado. Just detta recept är ännu inte upplagt, men det kommer givetvis! Det liknar DETTA recept på chokladkaka med avokado 🙂

 Lätta bananmuffins i miniformat - Baka Sockerfritt


Lätta bananmuffins i miniformat
– ca 10 stycken minimuffins

1 banan
15 gram kokosolja
1 ägg
½ msk kokosmjöl
½ msk honung
½ tsk bakpulver
ca 1-2 krm kanel
ev. extra sötning

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen tillsammans med kokosoljan (oljan ska vara mjuk/flytande). Blanda ner resterande ingredienser och vispa med elvisp. Fördela smeten i minimuffinsformar (ca 10 stycken). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Toppa gärna muffinsen med grädde!

Lätta bananmuffins i miniformat - Baka Sockerfritt