Hoppa till innehåll
Open navigation

Lättbakad kladdkaka i mugg

Glad midsommar på er alla! Och till mig själv! Nu hoppas jag på att vår tågresa går smidigt och att det inte är fullsmockat med människor överallt. Det kan ju lätt bli så på midsommar på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Glad midsommar på er alla! Och till mig själv! Nu hoppas jag på att vår tågresa går smidigt och att det inte är fullsmockat med människor överallt. Det kan ju lätt bli så på midsommar på tåg. Jag ska givetvis berätta om min midsommar och resa senare. 

Ett tips till er alla som är ute i sista sekund med att göra dagens efterrätt eller fika är att göra kladdkaka i mugg. Det är gott, snabbgjort och hälsosamt. Den gräddas enkelt i mikron! För att få till chokladsmaken använder jag främst choklad som smälts, men jag rekommenderar även att tillsätta lite extra kakao (och extra sötning) för en fylligare och kraftigare smak. Jag har även banan med i smeten, vilket jag tycker är väldigt bra i “muggkakor” och gör dom extra safiga (gott är det också, och bidrar till lite sötma).
 
Kladdkakan är i sig mejerifri, men den serveras gärna med någon form av grädde (den som vill väljer mejerifritt alternativ).
 
 
 

Lättbakad kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kladdkaka i mugg – 1 portion

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl 

Inget måste men rekommenderas:
1-2 tsk kakao
1-2 tsk sötningsströ

Smält choklden. mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 minut. Serveras ljumen.

 

Lättbakad kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
Lättbakad kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt