Hoppa till innehåll
Open navigation

Lättgjorda lussebullar – glutenfria och utan tillsatt socker

Eftersom det snart är julafton (och jag kan gissa att inte folk bakar jättemånga lussebullar efter det), tänkte jag redan nu visa er det recept som jag hade med i decembers nyhetsbrev. Det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Eftersom det snart är julafton (och jag kan gissa att inte folk bakar jättemånga lussebullar efter det), tänkte jag redan nu visa er det recept som jag hade med i decembers nyhetsbrev. Det handlar alltså om lättgjorda lussebullar med mandelmjöl och bovete som bas. Smidigt att inte behöva jäsa lussebullarna tycker jag! Ett bra och gott alternativ till alla som inte vill äta gluten och socker i jul.
 
Idag är det bakning som gäller. I morgon ska nämligen jag och Camilla ha en releasefika för “Baka med Mindre Socker”, som just har lanserats. Releasefikan är för våra vänner och familj, och vi kommer bjuda på 7 sorters bakverk!
 
 
 
Lättgjorda lussebullar - glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Lussebullar – 8 stycken

2 stora ägg
50 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 ½ msk sötströ
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ½-2 krm saffran 

en klick smält smör att pensla med

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör ner smör och uppvispat ägg i detta. Låt vila under några minuter. Gör lussebullar på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt med russin. Pensla på med lite smält smör (går även bra med uppvispad äggvita). Grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.

 
 
 
Lättgjorda lussebullar - glutenfria och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt