Lättgjorda lussebullar – glutenfria och utan tillsatt socker
Eftersom det snart är julafton (och jag kan gissa att inte folk bakar jättemånga lussebullar efter det), tänkte jag redan nu visa er det recept som jag hade med i decembers nyhetsbrev. Det.. Läs mer


Lussebullar – 8 stycken
2 stora ägg
50 gram smör
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
2 ½ msk sötströ
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ½-2 krm saffran
en klick smält smör att pensla med
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör ner smör och uppvispat ägg i detta. Låt vila under några minuter. Gör lussebullar på en plåt med bakplåtspapper. Dekorera eventuellt med russin. Pensla på med lite smält smör (går även bra med uppvispad äggvita). Grädda mitt i ugnen under ca 10-12 minuter.
