Lchf-minimunkar
Söta små bakverk gjorda i en minidonut-plåt! Det kan vara lite klurigt att få ut munkarna ur plåten. Därför gäller det att smörja ordentligt, och ha tålamod när man pillar ut dom. Har man.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/10/DSC_0993-tiltshift.jpg)
20 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 8 minimunkar
Ingredienser
- 1 ägg
- 10 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mandelmjöl
- 2 tsk fiberhusk
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk sockerersättning
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna och rör ut med det rumsvarma smöret
- Separera äggvitan från äggulan. Blanda gulan med smörblandningen, och vispa äggvitan pösig med elvisp. Vispa sedan ner degen i äggvitan tills allt blandats.
- Smörj formen med olja och strö eventuellt i lite riven kokos.
- Fördela smeten i formarna . Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- Låt munkarna svalna och ta försiktigt ut som från formen. Smält gärna choklad och bred på!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!