Hoppa till innehåll
Open navigation

LCHF – mug cake med mazarin och hallon

Jag gör ofta mug cakes som mellanmål, både till mig själv och till min sambo. Det är en väldigt tacksam kaka att göra, som enbart tar någon minut att svänga ihop. Ofta gör jag en mug cake.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag gör ofta mug cakes som mellanmål, både till mig själv och till min sambo. Det är en väldigt tacksam kaka att göra, som enbart tar någon minut att svänga ihop. Ofta gör jag en mug cake med chokladsmak, men denna gång komponerade jag ihop en smarrig variant med hallon och mazarinsmak, vilket är en av mina klassiska kombinationer jag tycker om att använda mig utav. Här kommer receptet!
 
 
LCHF - mug cake med mazarin och hallon - Baka Sockerfritt
 

LCHF – mug cake med mazarin och hallon

½ dl mandelmjöl
1 ägg
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 droppe bittermandelarom
½ tsk bakpulver
ca 10 hallon

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör noga ner ägg och en droppe bittermandelarom (var försiktig så du inte får för mycket arom) bland de torra ingredienserna. Rör även ner valfri mängd hallon. Smörj en kopp med kokosolja (eller annan olja) och häll ner smeten i denna.  Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ minuter (lite längre om hallonen är frysta).

 LCHF - mug cake med mazarin och hallon - Baka Sockerfritt