Hoppa till innehåll

Lekfulla tomteluvor!

Sponsrat samarbete med N!CK’S Idag så här tre dagar före julafton vill jag visa er kanske världens sötaste julpyssel slash julbakelse – ätbara tomteluvor! Dessa tomteluvor består.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Sponsrat samarbete med N!CK’S

Idag så här tre dagar före julafton vill jag visa er kanske världens sötaste julpyssel slash julbakelse – ätbara tomteluvor! Dessa tomteluvor består av minichokladmuffins (med choklad utan tillsatt socker och chokladdryck) som huvud, samt grädde och jordgubbe som själva tomteluvan. Lätt och roligt att skapa, och passar både stora som små. Plus att de banne mig är gudomligt goda! Det är bra att de är så pass små. För då kan man ta två. Eller tre.

Chokladmuffinsen är mejerifria och den som önskar göra hela bakelsen mejerifri genom att använda exempelvis kokosgrädde istället för vanlig grädde. Låt gärna kokosgrädden stå i kyl och om det vita separeras från vattnet ska vattnet hällas bort. Tänk på att kokosgrädden inte kommer att bli mer fast än vad den redan är innan den vispas!

 

 

Receptet i sin helhet:

Lekfulla Tomteluvor – ca 15 stycken

Chokladmuffins:
2 stora ägg
80 gram N!CK’S dark chocolate
1 dl mandelsmör
3 msk kokosolja
3 msk N!CK’S Chocodrink
1 tsk bakpulver

Tomteluvor:
15 jordgubbar
Grädde (eller kokosgrädde)
ev. Sukrin

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandelsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i minimuffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Tomteluvor
Vispa grädde, och söta gärna med Sukrin. Om du använder kokosgrädde, låt gärna förpackningen stå i kyla då den blir mer fast då. Om innehållet har separerats – häll gärna bort vattnet. Spritsa grädde på chokladmuffinsen och toppa med en jordgubbe. Sprita på en liten klick högst upp på jordgubben. Servera genast.