Len hallonpannacotta
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker Nu har jag gjort sensommaren och höstens kanske fräschaste dessert – en hälsosam hallonpannacotta. Den är.. Läs mer


Hallonpannacotta – 3 portioner
1 Dr. Oetker gelatinblad
100 gram hallon
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ – 2 msk sötströ
ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister
Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)
Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon
Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon.


