Hoppa till innehåll

Len hallonpannacotta

Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker     Nu har jag gjort sensommaren och höstens kanske fräschaste dessert – en hälsosam hallonpannacotta. Den är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker
 
 
Nu har jag gjort sensommaren och höstens kanske fräschaste dessert – en hälsosam hallonpannacotta. Den är minst sagt ljuvlig med sin lena konsistens, och med sin runda men samtidigt fräscha smak! Ett stort plus är att denna dessert är väldigt lättgjord. Det jobbigaste skulle jag säga är att behöva vänta på att den ska stelna!
 
Hallonpannacottan toppas med fördel med mosade hallon (eller varför inte chiasylt?), som eventuellt sötas lite efter smak. Själv använder jag frysta hallon, men det går givetvis bra med färska. För att göra pannacottan extra härlig (både smakmässigt och estetiskt) fördelas till sist ett lager Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon över (finns även i jordgubb och blåbär). 
 
Detta recept blev mycket uppskattat! Av mig, Artur och även Vincent som fick smaka en sked eller två. Det blir en dessert jag kommer att göra många gånger igen.
 
 
 
 
Len hallonpannacotta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallonpannacotta – 3 portioner

Dr. Oetker gelatinblad
100 gram hallon
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ – 2 msk sötströ
ca 1 krm vanilj från Dr. Oetker Vaniljtwister

Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)
Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon


Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad. 

Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och Dr. Oetker Naturlig Dekoration hallon.

 
 
 
Detta recept och inlägg har jag skapat tillsammans med Dr. Oetker 
 
 
Len hallonpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Len hallonpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Len hallonpannacotta - Baka Sockerfritt