Hoppa till innehåll

Lilla Ego

I torsdags åt jag och Artur middag på Lilla Ego (vid Odenplan), som är en rätt omtalad restaurang i mellanprisklass. Jag hade sett fram emot detta besök länge, då jag bokat bord för.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

I torsdags åt jag och Artur middag på Lilla Ego (vid Odenplan), som är en rätt omtalad restaurang i mellanprisklass. Jag hade sett fram emot detta besök länge, då jag bokat bord för tre månader sedan (egentligen fyra, för jag var tvungen att boka om en gång). Jag älskar att gå på restaurang, få äta gott och samtidigt bara få slappna av under ett par timmar. Det negativa nu är att jag måste tänka på vad jag får äta, eftersom jag är gravid. Säkert hälften av alla rätter går bort nu förtiden! 

 
Till förrätt valde jag en gruyéresemla med svamp och granskott. Egentligen skulle denna även ha innehållit rökt hjortinnanlår, men detta valde jag bort då jag inte vill/ska äta rökta produkter. Portabellon var nog bäst på hela tallriken och gruyére är något jag nog alltid kommer att älska. 3,5 poäng av 5 fick nog denna förrätt av mig. Till varmrätt valde jag något jag praktiskt taget aldrig väljer, nämligen rött kött!. Men nu blev det så, och valet föll på en långbakad fläsksida med fyra sorters kål. Jag valde rätt här, kan jag tala om! Köttet var perfekt, och kålen supegod! 5 av 5 toasters.
 
Servicen kanske inte var den bästa, men absolut helt okej! Och vi fick nog den bästa platsen som fanns, då vi var placerade bredvid fönstret.
 
 
Lilla Ego - Baka Sockerfritt
 
Förrätten!