Hoppa till innehåll
Open navigation

Livshjulet – Jobb & Karriär

Jag har lyssnat på podcasten Livshjulet, vilket jag tycker är ett roligt koncept! “Livshjulet” består av åtta delar/tårtbitar, vilka är: Kärlek, Familj & Vänner, Bostad, Jobb.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har lyssnat på podcasten Livshjulet, vilket jag tycker är ett roligt koncept! “Livshjulet” består av åtta delar/tårtbitar, vilka är: Kärlek, Familj & Vänner, Bostad, Jobb & Karriär, Ekonomi, Hälsa & Kost & Motion, Fritid, samt Personlig utveckling. Dessa delar av livet betygssätts enligt en skala från 1 till 10 (ju högra desto bättre, utifrån hur man uppfattar sin situation i dagsläget.
 
 
Nu har jag kommit till Jobb & Karriär i livshjulet. Jag vet inte riktigt vad som räknas som karriär. Är man 23 år är det inte helt lätt att ha hunnit speciellt långt i arbetslivet. Jag är dock väldigt nöjd med att jag hela tiden har lyckats avancera till bättre jobb, när det gäller de arbeten jag haft. Jag var jättenervös för att få ett relevant arbete, eftersom jag (till skillnad från de flesta av mina vänner) inte hade föräldrar som arbetade på relevanta företag, eller på annat sätt hade kontakter. Så här har min väg i arbetslivet sett ut: barnflicka (finare ord för barnvakt), kassapersonal, praktik (självmant och gratis) på en liten redovisningsbyrå, mötesbokare, kassa/kundstjänst på bank, betald praktik på ett ekonomienmannsföretag, administratör på Nordea och nu finanscontroller. Ibland är jag helt fascinerad över vilken tur jag haft som fått min nuvarande tjänst! Jag menar, hur coolt låter inte finanscontroller? Eller ännu bättre om vi tar det på engelska: finance controller!

Har jag alltid velat bli ekonom? Inte direkt. När jag var väldigt liten ville jag bli bagare, i högstadiet jurist, i gymnasiet psykolog, och först i tredje ring och universitetet ekonom. Snacka om att man kan ändra sig!

På fritiden har ni givetvis sett att jag spenderar en stor del utav min lediga tid på Baka Sockerfritt. Jag har nu haft detta koncept i snart två år, och det går hela tiden framåt, om än något mer trögt än vad jag skulle vilja. Men det är bara att ge järnet och göra allt jag kan, så ska jag nog så småningom nå mina mål. Min dröm är att någon gång i framtiden kunna ha ett eget företag (själv eller med någon annan), i varje fall på halvtid. Håll tummarna för mig!

 

Livshjulet - Jobb & Karriär - Baka Sockerfritt
 

Smile, snart har jag min efterlängtade ledighet!