Hoppa till innehåll
Open navigation

Livshjulet – Kost, Hälsa och Motion

Jag har lyssnat på podcasten Livshjulet, vilket jag tycker är ett roligt koncept! “Livshjulet” består av åtta delar/tårtbitar, vilka är:  Kärlek, Familj.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har lyssnat på podcasten Livshjulet, vilket jag tycker är ett roligt koncept! “Livshjulet” består av åtta delar/tårtbitar, vilka är:  KärlekFamilj & VännerBostadJobb & KarriärEkonomi, Hälsa & Kost & Motion, Fritid, samt Personlig utveckling. Dessa delar av livet betygssätts enligt en skala från 1 till 10 (ju högra desto bättre), utifrån hur man uppfattar sin situation i dagsläget. Eftersom jag är ganska så övertygad om att jag inte kommer att bli inbjuden att delta i podcasten Livshjulet inom en överskådlig framtid, tänkte jag att jag kan göra mitt eget om mig själv här på bloggen. Jag tipsar er andra att göra detsamma, då det uppmanar till eftertanke och reflektion.
 

Nu har jag kommit till delen Kost, Hälsa och motion i livshjulet, vilken jag ger 6 av 10 poäng. Jag äter sällan det jag klassar som onyttigt såsom socker och andra snabba kolhydrater, vilket drar upp betyget. Däremot är jag dålig på att laga mat (inte som i att jag inte kan), och det hinns sällan med. Det är också så att jag äter rätt så ovarierat, även om jag kan bestämma mig för att köpa ett för mig ”ovanligt” livsmedel per dag att äta (vilket håller i ungefär tre dagar). Min stora passion är ju bakningen, och det är där mitt fokus ligger. Det finns liksom inte kraft och tid till så mycket annat! Jag älskar dock smaker, mat och att äta, vilken tjej gör inte det liksom? 😉 Jag önskar att jag hade mer tid till att gå ut och äta!

Hälsan är det inget större fel på, även om jag är en ganska stressad person. Tusen saker jag vill göra (helst igår) och så lite tid. Stora mål, men ingen aning hur jag ska uppnå dom. Det kan göra mig lite nedstämd ibland. Något som är väldigt positivt är att jag väldigt sällan är sjuk. I alla fall inte nämnvärt (inte mer än lite snuvig). Något som jag är stolt över är att jag håller benhårt på mina principer att träna fyra gånger per vecka (främst jogging, step och skivstångspass), och att dessutom röra sig lite varje dag. Det kan vara allt från en promenad till några styrkeövningar framför tv:n. Ett stort plus är att det finns ett gångband på jobbet som jag utnyttjar flitigt. Snacka om tidseffektivt!

 

Livshjulet - Kost, Hälsa och Motion - Baka Sockerfritt