Hoppa till innehåll

Livsmedelsinspektion

Igår var jag så nervös, för då hölls min första livsmedelsinspektion! Jag tog en halvdag för att hinna hem (samt vaccinera mig mot influensan). Jag visste inte alls vad jag kunde förvänta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår var jag så nervös, för då hölls min första livsmedelsinspektion! Jag tog en halvdag för att hinna hem (samt vaccinera mig mot influensan). Jag visste inte alls vad jag kunde förvänta mig eller hur det gick till. Men inte hade jag behövt oroa mig, utan det gick hur bra som helst. Bara man har det rent, och läst på deras rekommendationer tror jag det är ganska lugnt. Jag fick några tips på vad som kan vara bra att tänka på, men inga som helst anmärkningar.
 
Jag har fått frågan om det inte är krångligt att få baka hemma till cafeér. Jag tycker inte att det alls var svårt att registerar och nu även få sitt eget kök godkänt. Det beror förstås helt på vilken typ av livsmedel som hanteras och hur mycket som bakas, men jag håller på i en väldigt liten skala med rätt “säkra” ingredienser (jag hanetrar inte direkt fisk/kött och säljer detta).
 
Det man gör är att höra av sig till livsmedelsinspektionen i sin kommun, fyller i ett formulär (jag googlade allt) och inväntar att de ska kontakta en. Därefter fick i varje fall jag börja baka dagen därpå, samt betala en kostnad för detta. Sedan bokas ett möte in och då gör de själva kontrollen. I min risknivå så sker en kontroll bara runt en gång per år. Detta kostar givetvis också en slant för deras hembesök. Kanske är det olika i olika kommuner, men var inte rädd för att testa om du är sugen!
 
Du glömmer väl inte att jag bakar till Café Vetebullen (Hornsgatan 61) och Bagatelle Café (Kungshallen)? Jag har fått så fina betyg gällande detta och min abakverk på sociala medier, vilket gör mig så tacksam och glad! Om du har besökt någon av dessa och köpt ett av mina bakverk, får du gärna skriva en liten kommentar!

 
Livsmedelsinspektion - Baka Sockerfritt
 
Livsmedelsinspektion - Baka Sockerfritt
 
Och nej, denna svarta klänning är inte det enda klädesplagg jag har. Artur tar helt enkelt bilder på mig en gång i veckan i samma klänning, för att kunna se hur magen utvecklas för varje gång! Och nu visste jag inte vad jag skulle ha för bild till detta inlägg…