Hoppa till innehåll

Ljusa kokosrutor

Jag älskar kokos och har det mer än gärna i mina bakverk! Idag vill jag hylla kokoset med denna grymma kokoskaka. Bottnen är en ganska neutral mjuk kaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag älskar kokos och har det mer än gärna i mina bakverk! Idag vill jag hylla kokoset med denna grymma kokoskaka. Bottnen är en ganska neutral mjuk kaka med mandelmjöl och kokos, som är toppat med en härlig choklad- och kokosmassa! Saftigt, gott och krämigt, och den fick ett mycket högt betyg av mina käre sambo.
 
Det verkar som om denna dag har varit riktigt varm, medan onsdag och torsdag dagar under veckan kommer bli lite svalare. Synd att jag inte fick njuta av solen idag bara! Men jag hoppas och tror det kommer bli fint till helgen igen. Hoppas ni alla har en härlig tisdag!
 
 
Ljusa kokosrutor - Baka Sockerfritt
 
Ljusa kokosrutor

Botten:
20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Topping:
½ dl grädde
15 gram choklad, sockerfri
½ äggula
ca ½ msk sötströ eller agavesirap
½ dl riven kokos

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad (med riven kokos) 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Topping
Koka upp grädden, och ta bort kastrullen från plattan. Rör ner choklad så att den smälter. Tillsätt resterande ingredienser. Rör gärna återigen försiktigt under värme, så att röran tjocknar. Fördela toppingen ovanpå kakan.

 

Ljusa kokosrutor - Baka Sockerfritt

 

 

Ljusa kokosrutor - Baka Sockerfritt