Ljusa kokosrutor
Jag älskar kokos och har det mer än gärna i mina bakverk! Idag vill jag hylla kokoset med denna grymma kokoskaka. Bottnen är en ganska neutral mjuk kaka med Läs mer
Botten:
20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
Topping:
½ dl grädde
15 gram choklad, sockerfri
½ äggula
ca ½ msk sötströ eller agavesirap
½ dl riven kokos
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, mjölk och smält smör. Häll smeten i en smord och bröad (med riven kokos) 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Topping
Koka upp grädden, och ta bort kastrullen från plattan. Rör ner choklad så att den smälter. Tillsätt resterande ingredienser. Rör gärna återigen försiktigt under värme, så att röran tjocknar. Fördela toppingen ovanpå kakan.