Hoppa till innehåll

Ljusa tryfflar

Nu har jag lyxen att ha långhelg på hela tre dagar (jag behövde alltså inte jobba idag som tur är)! Vad glad jag är över att ha trettondagsafton på måndag. Istället för att ha någon.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu har jag lyxen att ha långhelg på hela tre dagar (jag behövde alltså inte jobba idag som tur är)! Vad glad jag är över att ha trettondagsafton på måndag. Istället för att ha någon slags måndagsångest, kommer nu en extra ledig dag! Jag hade inte tänkt på att den så kallade trettondagsafton var en röd dag, för jag har ju under alla tidigare år studerat och därmed inte märkt av detta. Så ni kan tänka mig min glädje när denna lediga dag uppdagades för mig, Vad ska jag då göra på denna fatatiska måndag? Möjligheterna är ju oändliga! Det lutar dock åt att blogga och ett träningspass…
 
Nu kommer hur som helst receptet för dagen (jag strävar som ni kanske märkt att lägga upp ett recept per dag, minst). Jag har gjort massor av chokladtryfflar, men tidigare enbart med mörk choklad (och kanske någon gång som jag inte kommer ihåg med ljus choklad), men aldrig med vit! Därför gjorde jag slag i saken och använde just vit choklad i mina tryfflar. Dock hade jag lite problem med att få tryffelsmeten att stelna. Jag vet inte om det berodde på att jag hade för lite choklad, eller för att det berodde på att den var vit. Därför tillsatte jag även en ljus (alltså inte vit) choklad, för att få den mer fast. Det blev jättegott! jag kommer absolut göra ljusa/vita chokladtryfflar många gånger! Sedan kan man även dekorera tryfflarna som man vill. Jag rullade några i kokos, några i kakao och några doppade jag i smält choklad.
 
 
Ljusa tryfflar - Baka Sockerfritt
 

Ljusa tryfflar – 15 stycken

1 dl vispgrädde
15 gram smör
100 gram vit choklad (sockerfri)
50 gram ljus choklad (sockerfri)

Kakao, riven kokos eller smält choklad att doppa tryfflarna i

Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Låt tryfflen stelna i kylskåp. Rulla bollar av tryffeln och rulla i kakao/riven kokos eller smält choklad.

Ljusa tryfflar - Baka Sockerfritt