Hoppa till innehåll
Open navigation

Ljuvlig Chokladfudge till jul – utan tillsatt socker

För andra gången under denna jul har jag gjort chokladfudge. Givetvis en hälsosammare variant med choklad utan tillsatt socker (använd gärna en steviachoklad – men det går också bra med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
För andra gången under denna jul har jag gjort chokladfudge. Givetvis en hälsosammare variant med choklad utan tillsatt socker (använd gärna en steviachoklad – men det går också bra med en “vanlig” mörk kvalitetschoklad). Dessa fudge är härlig krämiga och smakar riktigt mycket choklad. De är helt enkelt ljuvliga och är ett perfekt godis till och på julafton. Eller varför inte ge bort som uppskattad gåva? Det är ju bara en vecka kvar till julafton, så det är hög tid att bestämma och baka julgodiset och tänka ut alla julklappar (ge hembakat)!
 
 
 
Ljuvlig Chokladfudge till jul - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladfudge – 9 bitar

100 gram mörk choklad (gärna steviachoklad)
1 dl vispgrädde
60 gram mascarpone 
½ -1 msk sötning (såsom sötströ/sukrin)
1 krm vaniljpulver 


Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt resterande ingredienser och rör noga till en slät smet. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 
 
Ljuvlig Chokladfudge till jul - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
Ljuvlig Chokladfudge till jul - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt