Ljuvlig fudgebrownie!
Min fudgebrownie måste vara på min topp 3-lista på favoritbrownies – perfekt kletig med ljuvlig, krämig chokladtopping ovanpå. Och med mycket chokladsmak (som en.. Läs mer



Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar
Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.
Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.
