Hoppa till innehåll

Ljuvlig fudgebrownie!

      Min fudgebrownie måste vara på min topp 3-lista på favoritbrownies – perfekt kletig med ljuvlig, krämig chokladtopping ovanpå. Och med mycket chokladsmak (som en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ljuvlig fudgebrownie! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Min fudgebrownie måste vara på min topp 3-lista på favoritbrownies – perfekt kletig med ljuvlig, krämig chokladtopping ovanpå. Och med mycket chokladsmak (som en brownie ska ha såklart). Givetvis så fungerar det att köra på bara själva brownien och därmed hoppa över att göra chokladtoppingen, och i så fall blir den även brownie utan mejeriprodukter.
 
Brownien innehåller smält choklad och mandelsmör som också bidrar till den ljuvliga halvkletiga konsistensen. Det bidrar även med saftighet! Mandelsmör har en neutral smak och passar därför att baka med. Detta går ven att byta ut mot exempelvis jordnötssmör, vilket dock har en något kraftigare smak.
 
 
Ljuvlig fudgebrownie! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Fudgebrownie med mandelsmör – 5 bitar

Brownie:
2 ägg
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2/3 dl mandelsmör
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk kakao
1 ½ msk kokosolja
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Topping:
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl vispgrädde
2 msk mandelsmör
2 tsk sockerersättning

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans. Blanda till sist alla ingredienser tillsammans. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna något innan toppingen fördelas ovanpå.

Topping
Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens. Rör även ner sötning och mandelsmör. Fördela ovanpå brownien. Låt stå kallt och svalna helt. Skär i bitar och förvara i kyl.

 

 

Ljuvlig fudgebrownie! - Baka Sockerfritt