Hoppa till innehåll

Ljuvlig Fudgechokladkaka

  Det här blir en riktig favoriter i repris – denna drömgoda fudgechokladkaka förtjänar verkligen att visas flera gånger om! Konsistensen på kakan påminner om fudge (lite i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ljuvlig Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt

 

Det här blir en riktig favoriter i repris – denna drömgoda fudgechokladkaka förtjänar verkligen att visas flera gånger om! Konsistensen på kakan påminner om fudge (lite i kombination med tjock chokladmousse) och smakar riktigt mycket av choklad. Hur gott som helst! Som pricken över i:et så valde jag att toppa den ogräddade kakan med extra choklad och nötter. Det gör att den får lite crunch i sig, vilket bryter bra mot den resterande lena konsistensen (men det går att utesluta). Perfekt till helgfikan vill jag lova!

Ljuvlig Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt

 

Fudgechokladkaka – 6 bitar

1 ägg
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram smör
½ dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
ev topping: grovhackad choklad och nötter

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie. Smält choklad och smör tillsammans. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Blanda ihop alla ingredienser tillsammans. Häll smeten i formen och toppa med grovhackad choklad och nötter. grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 30 minuter. Konsistensen ska börja bli fast, men fortfarande vara kladdig i mitten.

 

 

 

Ljuvlig Fudgechokladkaka - Baka Sockerfritt