Hoppa till innehåll

Ljuvlig kladdkaka med avokado

Något som jag blir återkommande sugen på är kladdkakor. Åh, dessa kladdkakor är ju så goda! Det är nästan svårt att misslyckas med en sådan, oavsett om de är med socker, eller åt det mer.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Något som jag blir återkommande sugen på är kladdkakor. Åh, dessa kladdkakor är ju så goda! Det är nästan svårt att misslyckas med en sådan, oavsett om de är med socker, eller åt det mer hälsosamma hållet. Jag kan lova att jag gjort otaliga varianter av kladdkakor (spana in mitt tema Kladdkakor), och blir nästan alltid nöjd. Denna gång gjorde jag en med avokado istället för matfett (olja/smör). Den blev lagom kletig, saftig och härligt chokladig. Och nej, det smakar inte avokado. Avokado är milt, och speciellt när man kombinerar det med kryddor, kakao eller andra smaker som är dominerande så har det liksom ingen chans att “ta över”. Däremot bidrar det till denna kladdkakas fina konsistens. Ser det inte gott ut? Jag blir faktiskt sugen på att baka den nu igen!
 
 
 
 
Ljuvlig kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kladdkaka med avokado

1 ägg 
¾ mogen avokado
1 dl mandelmjöl
¾ dl mjölk
2 msk sötströ
2 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk pofiber
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda övriga torra ingredienser och rör ner detta i ägget tillsammans med mosad avokado och mjölk. Fördela smeten i en ”mjölad” 12-cm springform. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna (tänk på att konsistensen hårdnar vid kyla). 

 
 
 
Ljuvlig kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt
 
Ljuvlig kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt
 
Ljuvlig kladdkaka med avokado - Baka Sockerfritt