Ljuvlig pannacotta med hallon
Vilken galen dag! Både Trump-kaos (hur i h*vete gick det till?! Var är världen på väg?), och snökaos. Stackars Artur har problem med att komma hem från sin jobbkonferens några mil bort. För.. Läs mer
Hallonpannacotta – 3 portioner
1 gelatinblad
100 gram hallon
2 ½ dl vispgrädde
1 ½ – 2 msk sötströ
ca 1 krm vaniljpulver
Topping:
mosade hallon eller chiasylt (samt ev. sötning)
ev. frystorkade bär i små bitar
Om du använder frysta hallon kan dessa kokas för att därefter mosas sönder/mixas till en puré. Om du använder färska kan dessa helt enkelt bara mixas till en puré. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Sjud grädde tillsammans med sötning och vanilj i en kastrull under några minuter. Tillsätt sedan ”hallonpurén” i grädden. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i tre glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad.
Toppa med mosade hallon (söta gärna något)/chiasylt och eventuellt med frystorkade bär.