Ljuvlig Snickerstårta, utan tillsatt socker
Sponsrat samarbete med N!CK’S Här ser ni en helt ljuvliga Snickerstårta. Så krämig, och med den bästa smakkombinationen av choklad och jordnöt. Och det.. Läs mer



Vegansk Snickerstårta – ca 10 bitar
Botten:
130 gram färska dadlar, urkärnade
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
½ dl kakao
½ dl N!CK’S fiber syrup honey
Fyllning 1:
2 dl jordnötssmör, osötad och salt
3 msk kokosolja
2 msk N!CK’S Use Like Sugar
½ tsk vaniljpulver
Fyllning 2:
2 dl jordnötssmör, osötad och salt
1 dl kokosmjölk (gärna en lite tjockare variant eller kokosgrädde)
½ dl kokosolja
2 msk N!CK’S Use Like Sugar
1 msk N!CK’S fiber syrup honey
½ tsk vaniljpulver
Ev. topping: N!CK’S dark chocolate, jordnötter
Botten
Blanda eller mixa samman alla ingredienser. Tillsätt lite vatten om konsistensen blir för torr. Tryck fast en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och tryck ut degen.
Fyllning 1
Rör ihop allt och bred ut ovanpå bottnen. Låt hårdna i kyl/frys om konsistensen är flytande.
Fyllning 2
Ta gärna en något tjockare kokosmjölk alternativt kokosgrädde. Mixa samman detta med resterande ingredienser. Fördela detta ovanpå fyllning 1. Låt stå kallt i kylskåp. Om man vill toppas tårtan med smält choklad utan tillsatt socker, hackad choklad och jordnötter.





