Hoppa till innehåll

Ljuvlig Toscakaka!

Jag tycker mycket om tosca. Det är något med den sega konsistensen och söta smaken – plus att jag tycker den gör bakverk saftiga! Denna toscakaka innehåller päron, vilket förutom att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tycker mycket om tosca. Det är något med den sega konsistensen och söta smaken – plus att jag tycker den gör bakverk saftiga! Denna toscakaka innehåller päron, vilket förutom att vara gott också bidrar till saftighet. Jag blev ruskigt nöjd med receptet när jag gjorde den för första gången i våras! Kakan serveras med fördel ljumen och passar att ätas både med och utan grädde. Testa!

 

Ljuvlig Toscakaka! - Baka Sockerfritt

 

 

Toscakaka med päron

Päronkaka:
30 gram smör
1 ägg
½ päron (50 gram)
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går bra att byta mot mandelmjöl)
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toscatäcke:
15 gram smör
3/4 dl mandelspån
1/3 dl grädde
½-1 msk sötningsströ

Päronkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägg med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt därefter smör och ägg. Skär bort mindre bitar av ett päron utan skal så att du får 50 gram päronbitar. Blanda ner dessa i smeten. ”Mjöla” en liten 12- cm springform med nötmjöl och häll i päronsmeten. Förgrädda i ca 20 minuter.

Toscatäcke
Smält smör, grädde och sötning i en kastrull. Låt sjuda i ca 5-10 minuter tills vätskan tjocknar och rör om då och då. Tillsätt mandelspån. Fördela på toscan på kakan och fortsätt grädda tills kakan är fast (ca 10 minuter, känn med en sticka).


 

 

Ljuvlig Toscakaka! - Baka Sockerfritt

Ljuvlig Toscakaka! - Baka Sockerfritt

Ljuvlig Toscakaka! - Baka Sockerfritt