Hoppa till innehåll
Open navigation

Ljuvliga bountybitar!

I förra månadens nyhetbrev bjöd jag er på ett fantastiskt gott recept (om jag får säga det själv) på härliga små bountybitar. Detta blev mitt bästa bounty/kokosgodis hittills. Jag testade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I förra månadens nyhetbrev bjöd jag er på ett fantastiskt gott recept (om jag får säga det själv) på härliga små bountybitar. Detta blev mitt bästa bounty/kokosgodis hittills. Jag testade denna gång att använda mig utav fibersirap clear (ett substitut för vanlig sirap, från min sammarbetspartner Sukrin), vilket gjorde att kokosmassan blev mer kletig. Fibersirap sötar, men för att söta lite extra har jag använt mig av sukrin melis, vilket är en sockerersättning i “florformat”. Det går säkerligen bra att använda exempelvis sötströ/sukrin också, men då minska volymmängden något (efter smak). 
 
Nu är det visserligen ett tag kvar till påsk, men jag måste ju säga att detta är ett perfekt påskgodis! Dessutom agerar dessa små godbitar perfekt som en ltien gåva att ge bort!
 
För att anmäla er till nyhetsutskicken, skriv in namn och mail i boxen i den högra kolumnen/under alla inlägg.
 
 
 
Ljuvliga bountybitar! - Baka Sockerfritt
 
 

Bountybitar – 8 till 10 stycken

20 gram smör
ca 1 1/3 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap clear
1 msk sukrin melis

50 gram valfri choklad, gärna steviachoklad

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad. Lägg pp bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl.

 
 
Ljuvliga bountybitar! - Baka Sockerfritt
 
Ljuvliga bountybitar! - Baka Sockerfritt
 

Ljuvliga bountybitar! - Baka Sockerfritt