Hoppa till innehåll

Ljuvliga havrebollar – doppade i choklad

Får jag bjuda på lite havrebollar? Perfekt godis/snack att äta till fikat eller kanske till en bra serie/bok. Jag har smaksatt mina havrebollar med kaffe och för att göra det hela extra lyxigt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Får jag bjuda på lite havrebollar? Perfekt godis/snack att äta till fikat eller kanske till en bra serie/bok. Jag har smaksatt mina havrebollar med kaffe och för att göra det hela extra lyxigt har jag dessutom doppat dom i choklad! Mums!

 
Igår var jag och Artur på den sista kursen om bebis, innan bebis kommer. Denna gång var det fokus på männen, och det är bra att det finns en sådan kurs. Det var den här gången inte en informationskurs, utan mer eftertanke och diskussion. En del tänkvärda saker togs upp, men jag tror vi skulle ha klarat oss ganska bra utan den också. Som tur är slutade den redan innan fem, så det var skönt att komma hem i tid. Nu känner jag att vi  förberett oss ganska väl, och vi har varit med på alla kurser vi har kunnat hitta som är relevanta (två gånger på BB-Sophia, profylaxkurs och fyra på MVC). Jag håller på att läsa “Föda utan rädsla” och bör hinna klart med den i god tid innan det är dags. Sedan har jag ett par bebisböcker till, men jag tänker inte stressläsa något. 
 
I förmiddags var vi förresten på MVC för rutinkontroll, och jobbade därför hemifrån på morgonen. Berättar mer sedan om hur det gick!
 
 
Ljuvliga havrebollar - doppade i choklad - Baka Sockerfritt
 

Havrebollar – ca 6 stycken

15 gram smör
½ dl havregryn
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 ½ msk kaffe
1 msk mjölk/grädde
1 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

ev. dekoration: 60 gram choklad, utan tillsatt socker/riven kokos

Lägg alla ingredienser i en skål och använda en elvisp för att få en slät havrebollssmet. Låt stå kallt under drygt 10 minuter. Forma bollar utav degen. Doppa eventuellt i smält choklad och/eller riven kokos

 
Ljuvliga havrebollar - doppade i choklad - Baka Sockerfritt