Ljuvligt goda “Twix” utan gluten och tillsatt socker
Sponsrat samarbete med N!CK’S Du har väl testat min hälsosamma variant på Twix? Om du svarar nej på frågan så vet du vad du måste göra. För jag kan.. Läs mer



Twix utan tillsatt socker – 4 till 6 stycken
Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
ev. 1 krm vaniljpulver
Karamellfyllning:
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften mörk/hälften ljus)
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp fibersirap gold och smör (ta bort från plattan). Blanda ner resterande ingredienser noga. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och tryck ut degen i botten. Grädda mitt i ugnen tills kakan tar färg, ca 8 minuter.
Karamellfyllning
Görs medan bottnen gräddas. Sjud grädde och fibersirap i en kastrull i ca 35 minuter tills konsistensen tjocknat. Fördela detta på den färdiggräddade bottnen.
Chokladöverdrag
Smält choklad försiktigt (gärna i vattenbad och eventuellt med en klick kokosolja) och fördela ovanpå kolafyllningen. Låt stelna helt och skär därefter i bitar av önskad storlek. Förvaras i kyl.



