Low carb American pancakes
Pannkakor till frukost (eller brunch för den delen) – kan det bli mycket lyxigare? Hur bra start på dagen liksom?! Man måste ju passa på när de vankas helg! Mitt.. Läs mer


Pannkakor till frukost (eller brunch för den delen) – kan det bli mycket lyxigare? Hur bra start på dagen liksom?! Man måste ju passa på när de vankas helg! Mitt pannkakstips för denna gång är mina low carb American pancakes. Här består grunden av bland annat cream cheese och mandelmjöl och resultatet blir goda tjocka små pannkakor.
Bär (hallon/blåbär), banan, grädde, “sirap” utan tillsatt socker är perfekt att servera till pannkakorna. Eller som jag gjort – ringla över smält choklad!

Low carb American pancakes – 1 till 2 portioner (ca 8 stycken)
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
½ dl cream cheese
2 msk kokosmjöl
2 tsk sockerersättning (eller motsvarande sötning)
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
smör att steka i
Mixa samman alla ingredienser med en stavmixer och låt stå till sig under ett par minuter. Värm smör i en stekpanna (eller två) och stek på medelvärme små pannkakor i. När det blir små bubblor i pannkakorna börjar det bli dags att vända. Servera exempelvis med bär/banan/chokladkräm/smör/honung.

