Low carb Mjuk chokladkaka
En favoriter i repris! Det är denna härliga, mjuka chokladkaka som passar på vilken fika eller vilket kalas som helst. Det är en riktig klassiker! Och om man.. Läs mer



Mjuk chokladkaka, low carb
100 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
4 ägg
1 dl mandelmjöl
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl sockerersättning
ca 4 msk kakao
½ dl kokosmjöl
½ msk bakpulver
1 krm vaniljarom
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort kastrullen från plattan och tillsätt därefter choklad och rör om tills chokladen smält. Blanda alla torra ingredienser med äggulorna och blanda därefter med det smälta chokladsmöret. Vispa äggvitor och vispgrädde var för sig med elvisp. Rör försiktigt ner grädde och äggvitor i smeten. Smörj och ”mjöla” en 1,5 liter brödform och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Börjar kakan få för mycket färg, sänk värmen till 150 grader och låt kakan stå kvar lite längre tills den blir nästan helt fast (den kan fortfarande få vara lite, lite kladdig i mitten).
