1 timme + tid för kakan att stelna/svalna
Kategorier:
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Botten:
- 15 gram smör
- ¾ dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 2/3 msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
Blåbärsfyllning:
- 30 gram blåbär
- 1 ägg
- ½ dl vispgrädde
- 50 gram smetana
- 1 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg.
- Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter
- Blåbärsfyllning:, Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer).
- Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp (låt gärna stå över natten).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!