Hoppa till innehåll

Luftig blåbärskaka med smetana

Detta är en väldigt len, krämig och mjuk kaka! Kakan innehåller blåbär och smetana, vilken gjorde den riktigt mild och fin i smaken. Jag kallar den blåbärskaka, men tycker ändå att den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme + tid för kakan att stelna/svalna
Inga röster än
Kategorier:
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Blåbärsfyllning:

Instruktioner

  • Botten, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg.
  • Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter
  • Blåbärsfyllning:, Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer).
  • Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp (låt gärna stå över natten).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!