Hoppa till innehåll

Lussebullar med bovete

Jag har börjat julbaka så smått, men är sugen på att komma igång mer! Hitta på nya recept med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har börjat julbaka så smått, men är sugen på att komma igång mer! Hitta på nya recept med saffran, kanel och pepparkakskrydda. Göra fruktkakor, nya recept på varm choklad och massa annat. Senast i julväg gjorde jag lussebullar med bovete. I detta recept har jag använt jäst, men jag funderar över om det kanske skulle fungera med bakpulver också. Det återstår att testa! Jag tycker mycket om dessa lussebullar, och de blir lite luftigare i konsistensen då de innehåller bovete och jäst (jämfört med tidigare recept). Alla lussebullar är tyvärr nu slut, så det är dags att göra nya snart…
 
Har ni börjat julbaka?
 
 
 
Lussebullar med bovete - Baka Sockerfritt
 
 

Lussebullar med bovete – 5 lussebullar

25 gram smör
10 gram jäst
1 ägg
½ dl mjölk
½ dl havremjöl
½ dl bovetemjöl
2 ½ msk sötströ
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm saffran

Pensling: uppvispad äggvita
Dekoration: russin eller liknande

Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken. Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta. Rör om/knåda degen (gärna med degkrokar). Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Knåda degen lätt, och forma därefter lussebullar utav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 1 timme. 

Sätt ugnen på 175 grader. Dekorera gärna med russin och pensla med uppvispat äggvita. Grädda mitt i ugnen i drygt 10 minuter.

 

Lussebullar med bovete - Baka Sockerfritt
 
Lussebullar med bovete - Baka Sockerfritt