Lussebullar med bovete
Jag har börjat julbaka så smått, men är sugen på att komma igång mer! Hitta på nya recept med Läs mer


Lussebullar med bovete – 5 lussebullar
25 gram smör
10 gram jäst
1 ägg
½ dl mjölk
½ dl havremjöl
½ dl bovetemjöl
2 ½ msk sötströ
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 krm saffran
Pensling: uppvispad äggvita
Dekoration: russin eller liknande
Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken. Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant. Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta. Rör om/knåda degen (gärna med degkrokar). Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme. Knåda degen lätt, och forma därefter lussebullar utav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Dekorera gärna med russin och pensla med uppvispat äggvita. Grädda mitt i ugnen i drygt 10 minuter.

