Lussebullar
Jag lovade härom dagen att uppdatera med ytterligare ett lussebullsrecept, och här kommer det! Jag tycker dessa lussebullar blev några av de bästa jag gjort, och själv skulle jag föredra en sådan här framför en ”vanlig” lussebulle, som jag förövrigt oftast tycker är torr, smaklös och bara smakar vetemjöl. De blir jämförelsevis små, och ”jäser”…


Lussebullar – 6 till 8 stycken
30 gram rumsvarmt smör
50 gram kvarg
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ dl pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2/3 msk fiberhusk
2 msk sötströ
½ msk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm saffran
uppvispad äggvita att pensla på
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda noga ner rumsvarmt smör och kvarg. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå i ca 10 minuter. Forma degen till lussebullar. Pensla bullarna med uppvispad äggvita. Tryck eventuellt ner en nöt eller russin om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

