Hoppa till innehåll
Open navigation

Lussebullar

Jag lovade härom dagen att uppdatera med ytterligare ett lussebullsrecept, och här kommer det! Jag tycker dessa lussebullar blev några av de bästa jag gjort, och själv skulle jag föredra en sådan här framför en ”vanlig” lussebulle, som jag förövrigt oftast tycker är torr, smaklös och bara smakar vetemjöl. De blir jämförelsevis små, och ”jäser”…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag lovade härom dagen att uppdatera med ytterligare ett lussebullsrecept, och här kommer det! Jag tycker dessa lussebullar blev några av de bästa jag gjort, och själv skulle jag föredra en sådan här framför en ”vanlig” lussebulle, som jag förövrigt oftast tycker är torr, smaklös och bara smakar vetemjöl. De blir jämförelsevis små, och ”jäser” heller inte så mycket. Men både hälsosamma och goda är dom, vilket är det viktigaste!
 
Thank God, för att det är fredag idag och snart helg. Det behöver jag verkligen! Jag har inte heller hunnit röra mig så pass mycket som jag egentligen velat göra, vilket är tråkigt. Men det ska åtgärdas i helgen! Jag ser fram emot både lite step och skivtång på friskis!
 
 Lussebullar 7


Lussebullar
– 6 till 8 stycken

30 gram rumsvarmt smör
50 gram kvarg
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ dl pofiber
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2/3 msk fiberhusk
2 msk sötströ
½ msk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm saffran
uppvispad äggvita att pensla på

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda noga ner rumsvarmt smör och kvarg. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå i ca 10 minuter. Forma degen till lussebullar. Pensla bullarna med uppvispad äggvita. Tryck eventuellt ner en nöt eller russin om du vill. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Lussebullar 9
 
 
Lussebullar 11