Lyxig bärpannacotta i två lager
Sponsrat inlägg tillsammans med Matkompaniet Påsken närmar sig med stormsteg, och låt mig då få tipsa om en peeeerfekt dessert till denna högtid.. Läs mer



Lyxig bärpannacotta i två lager – ca 6 portioner
Blåbärslager:
1 ½ gelatinblad
2 dl vispgrädde
4 msk Blåbärsdricka (Svenska Eko Skafferiet)
1 ½ msk sockerersättning, eller motsvarande
Lingonlager:
1 ½ gelatinblad
2 dl vispgrädde
3-4 msk Lingondricka (Svenska Eko Skafferiet)
1 ½-2 msk sockerersättning, eller motsvarande
Dekration:
Blomsterströssel Himmel&Hav
Blåbär
Blåbärslager
Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde, Blåbärsdricka och sötning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna något och fördela i glas. Låt stelna i kylskåp under en timme eller mer.
Lingonlager
Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädde, Lingondricka och sötning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Låt svalna helt och fördela ovanpå blåbärslagret. Låt stelna i kylskåp i cirka fyra timmar eller mer.
Dekorera med blåbär Blomsterströssel Himmel & Hav.





