Hoppa till innehåll

Lyxig chiapudding med bär (sukrin)

En bra och näringsrik frukost (eller del utav min frukost) som jag brukar göra är chiapudding (eller chiagröt som det också kallas). Detta gör jag kvällen innan så att fröna ska hinna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En bra och näringsrik frukost (eller del utav min frukost) som jag brukar göra är chiapudding (eller chiagröt som det också kallas). Detta gör jag kvällen innan så att fröna ska hinna svälla och konsistensen därmed bli tjock. Jag har även rört med frysta bär (gärna hallon/blåbär) som också bidrar till en tjock konsistens samt en god smak. Här har jag sötat min chiapudding med sukrin gold, vilket är en sötning som påminner om brunt socker (innehåller 1 kcal per tsk). Givetvis går det att byta ut mot en annan sötning, eller utesluta helt, om så önskas.

 
 
I onsdags var förresten jag och Artur på den första föräldragruppen via BVC! Jag hoppas vi kommer att träffas i sommar (dvs. utanför BVCs regi). Jag har ju ingen vän med barn i samma ålder som jag (eller ens i närheten), så detta hoppas jag på. Fast jag känner att jag har klarat mig rätt bra hittills även utan kontakt med folk i samma siutation, men skulle gärna ha ett par sådanna vänner ändå. Och jag tror Artur känner likadant!
 
Ha nu en trevlig fredag och en underbar helg med riktigt fint väder kära ni!
 
 
 
Lyxig chiapudding med bär (sukrin) 7
 


Lyxig chiapudding med bär – 2 portioner

1 ½ dl mjölk
½ dl grädde
2 ½ msk chiafrön
80 gram hallon och blåbär
1 msk sukrin gold

Blanda alla ingredienser noga och låt stå i några timmar, eller gärna över natten. Rör om ett par gånger, och innan servering. Servera i exempelvis små glas.

 

Lyxig chiapudding med bär (sukrin) 9
 
Lyxig chiapudding med bär (sukrin) 11