Lyxig chokladkaka
Jag har hunnit baka en hel del under första hälften av denna vecka. Det är så skönt att kunna bunkra upp med material och känna att jag ligger lite före. När jag funderade över vad jag.. Läs mer


Chokladbotten:
1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
50 gram avokado
50 gram färska dadlar
30 gram smör
½ dl hasselnötsmjöl
2 msk mjölk/grädde
ca 2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Chokladkräm:
50 gram mascarpone
35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
ca 1 msk kaffe
1-2 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver
Chokladbotten
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör tillsammans med mindre bitar av choklad (jag gör detta i mikrovågsugn). Lägg alla ingredienser till chokladbottnen i en bunke och mixa (med en stavmixer) tills allt blandats. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med aluminiumfolie och fördela smeten i denna. Grädda kakan mitt i ugnen i 22 minuter (kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten). Låt kakan svalna.
Chokladkräm
Blanda hett vatten med kaffepulver till chokladkrämen. Smält chokladen och blanda med resterande ingredienser. Toppa därefter kakan med chokladkrämen. Skär kakan i bitar (ca 4-5 bitar).


