Lyxig chokladmousse (i två lager)
Jag tipsar här om en gammal goding – min chokladmousse i två lager! Det är ett lätt recept och resultatet är hur gott som helst. Exempelvis passar den absolut utmärkt som en dessert.. Läs mer

Jag tipsar här om en gammal goding – min chokladmousse i två lager! Det är ett lätt recept och resultatet är hur gott som helst. Exempelvis passar den absolut utmärkt som en dessert till sommarens alla middagar!

Chokladmousse i två lager – 2 portioner
Chokladmousse:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
1 msk mjölk
1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
Chokladganache:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
2 msk grädde
Chokladmousse
Lägg choklad och mjölk i en skål (som klarar mikrovågsugn) och värm i mikron i ca 30 sekunder. Rör tills konsistensen är slät. Tillsätt sötning och vanilj. Vispa grädden – men inte jättehårt. Blanda med en sked ner grädden i omgångar i chokladen. Fördela i formar.
Chokladganache
Smält choklad och grädde försiktigt (i mikro eller kastrull). Låt kallna en aning. När den nått rumstemperatur fördelas detta ovanpå moussen. Låt stå i minst ett par timmar. Toppa gärna med grovhackad choklad!

