Hoppa till innehåll

Lyxig chokladmousse i två lager

I detta inlägg vill jag visa er min lyxiga chokladmousse som jag kort berättade om igår! Den är lätt att göra och riktigt, riktigt god. Exempelvis passar den utmräkt som en dessert till en fin.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I detta inlägg vill jag visa er min lyxiga chokladmousse som jag kort berättade om igår! Den är lätt att göra och riktigt, riktigt god. Exempelvis passar den utmräkt som en dessert till en fin middag. 
 
Chokladmoussen är i två lager. Botten, som är det största lagret, är gjord på bland annat vispad grädde och smält mörk choklad. Sedan har vi också överdraget som är som en chokladganache bestående av grädde (ovispad) samt ljus choklad. Det går säkerligen att även här använda mörk choklad om så önskas (fast kanske i något mindre mängd). Som pricken över i:et toppade jag moussen med grovhackad choklad! Givetvis går det att öka ingredeinserna för att göra för fler portioner. 
 
Moussen går utmärkt att göra i förväg och stå i kylskåp minst en dag. Täck varje form med plastfolie eller dylikt.
 
 
 
 
Lyxig chokladmousse i två lager - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmousse i två lager – 2 portioner

Chokladmousse:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
1 msk mjölk
1 msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

Chokladganache:
50 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
2 msk grädde

Chokladmousse
Lägg choklad och mjölk i en skål (som klarar mikrovågsugn) och värm i mikron i ca 30 sekunder. Rör tills konsistensen är slät. Tillsätt sötning och vanilj. Vispa grädden – men inte jättehårt. Blanda med en sked ner grädden i omgångar i chokladen. Fördela i formar.

Chokladganache
Smält choklad och grädde försiktigt (i mikro eller kastrull). Låt kallna en aning. När den nått rumstemperatur fördelas detta ovanpå moussen. Låt stå i minst ett par timmar. Toppa gärna med grovhackad choklad!

 
 
 
 
Lyxig chokladmousse i två lager - Baka Sockerfritt
 
Lyxig chokladmousse i två lager - Baka Sockerfritt
 
Lyxig chokladmousse i två lager - Baka Sockerfritt