Hoppa till innehåll
Open navigation

Lyxig mikrokladdkaka

Choklad är något av de godaste jag vet! Jag kan inte förstå hur vissa inte kan gilla denna underbara smak. (Läste ni förresten det där om att chokladen skulle ta slut år 2020? Inte för att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad är något av de godaste jag vet! Jag kan inte förstå hur vissa inte kan gilla denna underbara smak. (Läste ni förresten det där om att chokladen skulle ta slut år 2020? Inte för att jag tror på det, men det är en hemsk tanke!). Vill man stilla chokladsuget omedelbums tipsar jag om att göra en enkel kladdkaka i mikrovågsugnen. Det tar inte lång tid, fast det är en riktig lyxig godbit! Denna kladdkaka innehåller inget nötmjöl och får därför en härligt luftig och mjuk konsistens.
 
Igår hade jag min första lediga dag (10 days to go, inklusive helger). Den spenderade jag mesta dels i stan, eftersom jag inte hann hem mellan mina aktiviteter. Först rättade jag till min hårfärg, eftersom jag fått måste utväxt och solblekt hår. Sedan hade jag ett par timmar att döda innan träningen, vilka jag spenderade med att bland annat shoppa och ta en fika. (I kön till espresso house såg jag förövrigt Erik Segerstedt). Mitt bokade pass visade sig vara inställt, men som tur var gick det ett pass på ett annat friskis bara en halvtimme senare. Tur i oturen! jag lyckades även tappa bort min mobil i fem minuter. Kan ni tänka er den paniken och den ångest som infinner sig då man rotar igenom väska, skåp och alla ställer man kan ha tänkas lagt mobilen, men inte hittar den? Jag fann den i receptionen thank god!
 
 
Lyxig mikrokladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
Lyxig mikrokladdkaka
 

10 gram smör
1 ägg
25 gram mörk choklad
2 msk vispgrädde
1 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver

Smält smör och choklad (i mikrobågsugn).  Blanda detta med resterande ingredienser. Fördela chokladsmeten i en liten skål/glas som till mikrovågsugn. Värm i ca 45 sekunder (i mikrovågsugn). Lägg därefter gärna på en liten chokladbit och servera med grädde och bär!

Lyxig mikrokladdkaka - Baka Sockerfritt