Lyxig sommarbrownie
Nu måste väl ändå sommaren vara här på riktigt? Jag verkligen älskar det här härliga vädret – och extra skönt att vintern är över är det nu när.. Läs mer



Lyxig sommarbrownie – 4 bitar
Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram kokosolja
2 – 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver
Topping:
1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
Bär
ev. hackad choklad
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna..
Topping
Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär och hackad choklad.


