Hoppa till innehåll

Lyxiga chokladdoppade chokladbollar

I går tog jag med mig några mycket goda och lyxiga chokladdoppade chokladbollar (typ cakepops) som en liten gåva till Halv tre hos mig- brunchen. De var mycket uppskattade kan jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
I går tog jag med mig några mycket goda och lyxiga chokladdoppade chokladbollar (typ cakepops) som en liten gåva till Halv tre hos mig- brunchen. De var mycket uppskattade kan jag säga (verkade det som i varje fall)! De blev dock till av en slump, för jag hade egentligen tänkt göra chokladpraliner att ta med mig. Men då jag gjorde en enligt mig misslyckad mugcake, passade det istället utmärkt att på något sätt nyttja denna. Jag blandade därför diverse ingredienser med mugcaken, rullade chokladbollar av smeten och doppade därefter i smält choklad. Hur gott som helst!
 
 
Lyxiga chokladdoppade chokladbollar - Baka Sockerfritt
 
 
Lyxiga chokladdoppade chokladbollar
 

65 gram chokladkaka (ex. mugcake)
30 gram smör
40 gram ricotta
1 msk sötströ (efter smak)
2 tsk kakao
lite kaffe
ev. riven kokos

Choklad att rulla i (ca 40 gram)

Smält smöret och blanda med övriga ingredienser och blanda till en chokladbollssmet. Rulla bollar utav detta. Smält choklad och doppa bollarna i detta (lägg dom på en tallrik med bakplåtspapper för enkelhetens skull). Låt stelna i kylskåp! Ät gärna bollarna kalla, då de blir relativt mjuka i rumstemperatur.

 
 
Lyxiga chokladdoppade chokladbollar - Baka Sockerfritt