Lyxiga chokladkakor med dadelfyllning
Tips, tips på ljuvliga och riktigt lyxiga småkakor är mina chokladkakor med dadelfyllning. De ser ut som biskvier till utseendet, och även om det inte är det, är de lika goda. Kakorna består.. Läs mer

Tips, tips på ljuvliga och riktigt lyxiga småkakor är mina chokladkakor med dadelfyllning. De ser ut som biskvier till utseendet, och även om det inte är det, är de lika goda. Kakorna består av tre lager där bottnen har en neutral smak och bas av mandelmjöl och fyllningen består av färska dadlar och smaksatt med kakao. Sist men inte minst har jag doppat kakorna i smält choklad! De blev ena riktiga höjdare kan jag lova. Och tjusiga är dom också!
Chokladkakor med dadelfyllning – 8 stycken
Kakbotten:
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 ½ msk sötningsströ
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver
Dadelfyllning:
80 gram färska dadlar utan kärna
15 gram kokosolja
1 msk kakao
Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker
Kakbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en välarbetad deg. Forma degen till åtta stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.
Dadelfyllning
Mosa samman alla ingredienser. Bred massan på ena sidan av kakorna.
Chokladöverdrag
Smält chokladen och doppa/bred dessa på ovansidan av kakan. Låt stelna.