Lyxiga chokladmuffins på brynt smör
Dessa muffins innehåller inget nötmjöl, så de har en lite annorlunda och enligt mig underbar konsistens. Lite luftigare helt enkelt! För att göra det hela ännu mer chokladigt har jag toppat.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Servings: 4 muffins
Ingredients
Chokladmuffins
- 50 gram smör
- 2 st ägg
- 60 gram mörk sockerfri choklad
- 2 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 1 tsk kakao om man vill ha en mer kakaosmak
Chokladgrädde
- 1 dl vispgrädde
- 30 gram mörk sockerfri choklad
- 10 gram smör
- ev. 1 krm vaniljpulver
Instructions
Chokladmuffins
- Bryn smöret, det vill säga lägg smöret i en kastrull och låt småputtra/ skjuda i ca 10 minuter tills det blir brunt och det bildas så svarta prickar. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält.
- Rör även ner sötning, vaniljpulver och ägg. Ta gärna en tesked extra kakao för en starare kakao smak.
- Ställ fyra muffinsformar i en mufinsplåt och fördela chokladmseten i dessa (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna
Chokladgrädde
- Smält chokladen tillsammans med smöret och vispa grädden. Rör ner den smälta chokladen i grädden och tillsätt eventuellt vaniljpulver.
- Toppa muffinsen med chokladgrädden!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!