Hoppa till innehåll

Lyxiga chokladmuffins på brynt smör

Dessa muffins innehåller inget nötmjöl, så de har en lite annorlunda och enligt mig underbar konsistens. Lite luftigare helt enkelt! För att göra det hela ännu mer chokladigt har jag toppat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladmuffins

Chokladgrädde

Instruktioner

Chokladmuffins

  • Bryn smöret, det vill säga lägg smöret i en kastrull och låt småputtra/ skjuda i ca 10 minuter tills det blir brunt och det bildas så svarta prickar. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör tills chokladen smält.
  • Rör även ner sötning, vaniljpulver och ägg. Ta gärna en tesked extra kakao för en starare kakao smak.
  • Ställ fyra muffinsformar i en mufinsplåt och fördela chokladmseten i dessa (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. Låt svalna

Chokladgrädde

  • Smält chokladen tillsammans med smöret och vispa grädden. Rör ner den smälta chokladen i grädden och tillsätt eventuellt vaniljpulver.
  • Toppa muffinsen med chokladgrädden!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!