Hoppa till innehåll

Lyxiga Jordnötssnittar

På nyårsafton fikade jag med en gammal vän, och bjöd på kakor hemma hos mig. En av dessa kakor, och det som var mest uppskattat, var dessa ljuvliga jordnötssnittar! Tanken när jag gjorde dom.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
På nyårsafton fikade jag med en gammal vän, och bjöd på kakor hemma hos mig. En av dessa kakor, och det som var mest uppskattat, var dessa ljuvliga jordnötssnittar! Tanken när jag gjorde dom var att de skulle likna mina peanut butter cups, fast i form utav småkakor/snittar istället. Som ni förstår blev det riktigt lyckat! Jag använde mig utav egengjort jordnötssmör, men använd det som passar dig bäst! Dessa kakor bidrar med en god start på det nya året!
 
 
Tips: Glöm inte att låta bottenkakan kallna helt, då den går sönder när den är varm eller ljumen. Detta vet jag själv om, men otålig som jag är rörde jag ändå på bottendelen, vilken gick sönder…

 
 Lyxiga Jordnötssnittar - Baka Sockerfritt
 
 

Lyxiga Jordnötssnittar – 8 stycken

Botten:
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk pofiber
1 msk riven kokos
1 msk sötströ
ev. 1 krm vaniljpulver 

Fyllning:
70 gram jordnötssmör, utan tillsatt socker 

Chokladöverdrag:
40 gram steviachoklad, valfri

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en deg. Platta ut till en rektangel (ca 8X12 cm, ca 1 cm tjock) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills längen har fått färg, ca 10 minuter. Låt kallna helt.

Fyllning
Bred på rumsvarmt jordnötssmör (det ska inte vara hårt) på längden.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och bred ovanpå jordnötssmöret. Innan chokladen stelnat helt, skär kakan i snittar. Förvara i kylen.

 
 
Lyxiga Jordnötssnittar - Baka Sockerfritt
 
Lyxiga Jordnötssnittar - Baka Sockerfritt
 
Lyxiga Jordnötssnittar - Baka Sockerfritt