Hoppa till innehåll

Lyxiga Nutellakakor

Jag har gjort ett nytt, toppengott kakrecept! Först har vi en neutral, lagom söt botten med en bas av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har gjort ett nytt, toppengott kakrecept! Först har vi en neutral, lagom söt botten med en bas av mandelmjöl. Den gräddade kakbottnen toppas med ett generöst lager av sockerfri nutella (jag använder mitt egna recept som jag är tokig i), vilken i sin tur är toppad med smält choklad! Det blir en underbar smakkombo!
 
Gud så skönt att det redan är onsdag. Dagarna har gått precis lagom fort, så att jag både hunnit med allt jag ska, samtidigt som dagarna inte har segat sig fram. Helt enkelt som det ska vara enligt mig! Nu längtar jag bara till lite bättre väder. Jag är sannerligen trött på denna muliga himmel!
 
 
Lyxiga Nutellakakor - Baka Sockerfritt

 

Lyxiga Nutellakakor 

Botten:
20 gram smör
2 msk äggvita
1 dl mandelmjöl
4 msk pofiber
2 msk riven kokos
2 msk sötströ

Fyllning:
80 gram nutella

Överdrag:
ca 50 gram choklad, sockerfri

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser och forma till en (eller två) tjock längd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut till en ca 1 1/2 centimeter tjock avlång fyrkant. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Fyllning och överdrag
När kakans valnat bre på ett lager nutella. Fördela därefter på choklad. Låt stelna och skär snittar utav kakan med en vass kniv.

 
Lyxiga Nutellakakor - Baka Sockerfritt
 
Lyxiga Nutellakakor - Baka Sockerfritt