Hoppa till innehåll

Macadamiachokladcréme

Jag har gjort chokladcréme av hasselnötter, Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har gjort chokladcréme av hasselnötter, cashewnötter, mandlar, valnötter och nu även macadamianötter! macadamianötter är väldigt feta och det behövs väldigt lite olja (om ens något alls) för att få den till en bra konsistens. Chokladcrémen är god att äta som den är, till exempelvis grädde eller som tillbehör till pannkakor, tårtor mm.
 
Idag har jag tränat, fikat med föräldrarna och ikväll blir till att ta en promenad med Lovisa! Jag tycker det ät jättemysigt att gå en sväng med en kompis, tiden går alltid ruskigt snabb och innan man vet ordet av man gått en bra bit!
 
 

Macadamiachokladcréme

120 gram macadmianötter
1 ½- 2 msk kakao
ca 2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 tsk kokosolja

Mixa macadamianötter med en mixer (jag gör det lite i taget med en stavmixer). Macadamianötter är väldigt feta så det blir en ganska krämig ”smet”. Tillsätt resterande ingredienser (det går att utesluta kokosolja) och mixa tills allt blandas.

 

Macadamiachokladcréme - Baka Sockerfritt