Hoppa till innehåll

Måndagstips – Havrebollar

Måndag = ny vecka och nya möjligheter! Oj, vilken klyscha, men just nu stämmer det riktigt bra in i mitt liv. Ingen måndagsångest här inte. Det är lite av ett mål i mitt liv, att känna att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Måndag = ny vecka och nya möjligheter! Oj, vilken klyscha, men just nu stämmer det riktigt bra in i mitt liv. Ingen måndagsångest här inte. Det är lite av ett mål i mitt liv, att känna att måndagar är förknippat med något bra och har samma härliga känsla som en fredag eller lördag! 

Denna måndag till ära tipsar jag om mumsiga havrebollar. När jag var yngre var just havrebollar något av mitt “paradbakverk”. Jag bakade det ofta, både att ha hemma och till andra. Det är ju så gott! Eftersom det här var rätt många år sedan, innehöll den varianten vanligt vitt socker – men som tur är går det att göra även liknande, hälsosamma varianter!
Måndagstips - Havrebollar - Baka Sockerfritt

Havrebollar – 6 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 dl havregryn
½ dl riven kokos
½ dl mjölk
ca 2 ½ msk sötströ
1 ½ msk pofiber
1 msk kaffe
1 ½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Lägg alla ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter). Vispa någon minut med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ eventuellt havebollssmeten kallt i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.

Måndagstips - Havrebollar - Baka Sockerfritt