Hoppa till innehåll

Mandel- och chokladrutor

Ett härligt, lättgjort snacks/godis är dessa mandel- och chokladrutor i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett härligt, lättgjort snacks/godis är dessa mandel- och chokladrutor i två lager och som bara innehåller fyra ingredienser. Själva grundingrediensen är mandelsmör (vilket jag tror går bra att byta ut mot olika slags nötsmör). Bottenlagret är neutralt i sin smak, medan jag använt smält choklad i det översta chokladlagret. Jag körde med hälften ljus och hälften mörk choklad, men det gör man som man vill. När lagren stelnat skärs det hela enkelt upp i passande rutor! Därefter förvaras dom i kylskåp.
 
Nu är det bara en dag kvar till julafton. Det känns märkligt! Jag tycker december borde förlängas, och att det ska finnas fem (minst) adventer!
 
 
 
 
Mandel- och chokladrutor - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mandel- och chokladrutor – 8 stycken

Bottenlagret:
1 dl mandelsmör
1 ½ msk honung
1 msk kokosmjöl

Chokladlagret:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använder hälften ljus/hälften mörk)
3/4 dl mandelsmör

Bottenlagret
Vispa samman alla ingredienser med en elvisp (eller blanda väl med en sked). Klä en liten matlåda/form med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i smeten.

Chokladlagret
Smält chokladen försiktigt och blanda nog med mandelsmör. Fördela över bottenlagret. Låt stelna helt i frys/kyl. Skär i rutor. Förvara i kyl.

 
 
 
 

Mandel- och chokladrutor - Baka Sockerfritt
 
Mandel- och chokladrutor - Baka Sockerfritt
 
Mandel- och chokladrutor - Baka Sockerfritt