Mandel- och hasselnötskaka
En lite tårtaktig kaka med en botten av både mandelmjöl och Läs mer

40 minuter + tid för kakan att svalna
Kategorier: Low carb/LCHF
Servings: 3 portioner
Ingredienser
- Botten
- 20 gram smör
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 3 msk hasselnötsmjöl
- ca 2 ½ msk stevia strö
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 10 gram grovhackade hasselnötter
- Chokladtopping
- ¾ dl vispgrädde
- 20 gram mörk sockerfri choklad
- ½ krm vaniljpulver
- 1 tsk stevia strö
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Häll i resterande ingredienser inklusive det smälta smöret och rör om
- Smöra och bröa en 12-centimters springform med mandelmjöl och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i crika 25 minuter. Låt kakan svalna
- Chokladtopping, Smält chokladen och låt den svlana.
- Vispa grädden tjock. Mot slutet av vispningen häller du i choklad, sötning och vaniljpulver.
- Bred över chokladgrädden på den avsvalnade kakan.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!