Hoppa till innehåll

Mandeläppelkaka, mejerifri

I helgen har 2-åringen och pappan i familjen varit bortresta. Det betyder att jag får mer möjlighet för att fota och baka! Jag har då Aline i bärsele, vilket fungerar även om det inte är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

I helgen har 2-åringen och pappan i familjen varit bortresta. Det betyder att jag får mer möjlighet för att fota och baka! Jag har då Aline i bärsele, vilket fungerar även om det inte är jättepraktiskt. Men alla sätt som fungerar att jobba med barn är bra sätt kan jag tycka så här i början. Ett av de två bakverk jag hunnit göra är denna mandeläppelkaka. Det börjar ju bli äppeltider på riktigt snart! 

Äppelkakan är mejerifri och har en bas av mandelmjöl. Den är gjord i en 12-cm springform och blir därmed rätt hög! För att göra detta recept i en 24-cm springform rekommenderar jag att tre- till fyrddubbla alla ingredienser och förlänga gräddningtiden en aning (känn alltid med en sticka). Jag har även dekorerat äppelkakan med kanel och mandelspån! Servera gärna varje bit med grädde eller liknande.

 
 

Mandeläppelkaka, mejerifri - Baka Sockerfritt

 

Mandeläppelkaka, mejerifri

2 ägg
½ äpple
2 dl mandelmjöl
2 msk rismjöl
1 ½ msk sötninsgsströ
1 ½ msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toppa gärna med: kanel, mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser förutom äpple i en skål och mixa samman med en mixer (kokosoljan behöver inte smältas). ”Mjöla” en 12-cm springorm och fördela i smeten. Tvätta ett halvt litet äpple och skär i mindre bitar. Tryck ner i smeten. Pudra eventuellt över kanel och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter (konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten).

 

   

Mandeläppelkaka, mejerifri - Baka Sockerfritt

Mandeläppelkaka, mejerifri - Baka Sockerfritt