Hoppa till innehåll

Mandelbrownie – glutenfri och utan tillsatt socker

För ett par veckor sedan gjorde jag en ljuvlig brownie med mandelmjöl... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
För ett par veckor sedan gjorde jag en ljuvlig brownie med mandelmjöl. Oj, så god den var! Dock var den något platt, så därför dubblade jag receptet. Perfekt, då det blev det dessutom mer av det goda! Dessa mandelbrownies är en riktig höjdare, som jag kommer göra många gånger igen. Mitt tips är att strö generöst med grovhackad choklad ovanpå kakan innan gräddning. Det blir extra lyxigt och ger en härlig crunch.  
 
Ha nu en underbar fredag och helg!
 
 
 
Mandelbrownie - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Mandelbrownie – 6 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram steviachoklad, mörk
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin gold/sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

Mandelbrownie - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mandelbrownie - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mandelbrownie - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mandelbrownie - glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt