Hoppa till innehåll

Mandelbrownie, glutenfri & utan tillsatt socker

Brownie är ett av mina favoritbakverk och något som jag bakar relativt ofta. Det är ju så gott, så det kan vara lite svårt att låta ibland kan jag tycka. Här nedan ser ni.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownie är ett av mina favoritbakverk och något som jag bakar relativt ofta. Det är ju så gott, så det kan vara lite svårt att låta ibland kan jag tycka. Här nedan ser ni en mandelbrownie, som jag anser ljuvlig. Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. Extra bra blir det hela om du toppar brownien med massor utav grovhackad choklad! De känns lite extra lyxiga då. Servera gärna din browniebit med en klick vispad grädde. Perfekt fika!
 
 
 
 

Mandelbrownie, glutenfri & utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin gold/sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 

 

 

Mandelbrownie, glutenfri & utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mandelbrownie, glutenfri & utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Mandelbrownie, glutenfri & utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt