Hoppa till innehåll

Mandelbrownie, utan tillsatt socker

      Ett av dom brownierecept som är äldst och samtidigt kanske ett av dom bästa är denna enkla mandelbrownie. En storfavorit med andra ord! Och brownie är ju något som alltid.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mandelbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Ett av dom brownierecept som är äldst och samtidigt kanske ett av dom bästa är denna enkla mandelbrownie. En storfavorit med andra ord! Och brownie är ju något som alltid passar vid alla tillfällen. Ett tips till er som testar på detta är att ha grovhackad choklad ovanpå också innan den gräddas. Det bidrar med lite extra crunch. Brownien servera med fördel med vispad grädde!
 
 

Mandelbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sockerersättning
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
 

 

Mandelbrownie, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt