Hoppa till innehåll
Open navigation

Mandelbrownie

De här mandelbrowniesen (browniesarna?) åt jag upp på en kväll. De var så himla goda tycker jag! Det enda jag ångrar så här i efterhand är att jag inte gjorda den dubbla mängden, så att de blev mer tjocka/höga. Det ska jag göra nästa gång! Dessa brownies innehåller smält steviachoklad både i smeten, men även…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
De här mandelbrowniesen (browniesarna?) åt jag upp på en kväll. De var så himla goda tycker jag! Det enda jag ångrar så här i efterhand är att jag inte gjorda den dubbla mängden, så att de blev mer tjocka/höga. Det ska jag göra nästa gång! Dessa brownies innehåller smält steviachoklad både i smeten, men även uppepå! Jag rekommenderar verkligen att strö på grovhackad choklad på brownien innan den åker in i ugnen. Det lyfter kakan på något vis (jag gillar crunchet), och den känns extra lyxig. Sötat har jag gjort med sukrin gold, men det går även bra med exempelvis sötströ. Jag serverade min bit (bitar) med en klick grädde!
 
 
Tips: Gör dubbla mängden för att få till högra brownies, och öka gräddningstiden med kanske 2-5 minuter.
 
 
 
Hälsosam Mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
 

Mandelbrownie

1 stort ägg
25 gram smör
25 gram mörk choklad, gärna steviachoklad
½ dl mandelmjöl
ca 1 msk sukrin gold/sötströ
½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 

ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en normalstor brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Svalna och skär i bitar.

 
 
Hälsosam Mandelbrownie - Baka Sockerfritt
 
Hälsosam Mandelbrownie - Baka Sockerfritt