Mandelbrownie
De här mandelbrowniesen (browniesarna?) åt jag upp på en kväll. De var så himla goda tycker jag! Det enda jag ångrar så här i efterhand är att jag inte gjorda den dubbla mängden, så att de blev mer tjocka/höga. Det ska jag göra nästa gång! Dessa brownies innehåller smält steviachoklad både i smeten, men även…


Mandelbrownie
1 stort ägg
25 gram smör
25 gram mörk choklad, gärna steviachoklad
½ dl mandelmjöl
ca 1 msk sukrin gold/sötströ
½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad att strö på
Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en normalstor brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Svalna och skär i bitar.

